Blogger-alustalta puuttuu taulukon lisääminen - sen voi kuitenkin tehdä helposti


Pitkän ajan kuluessa Bloggerin editoria muutettiin parempaan suuntaan. Mielestäni siitä puuttuu vain taulukkotoiminto. Taulukko olisi kätevä - sen avulla voisi esimerkiksi sijoittaa tekstejä ja kuvia kahteen tai useampaan palstaan.

Tein kokeiluja eikä se mikään ihmeratkaisu ole. Jos laittaa esim. 2x1 kokoisen taulukon ja kumpaankin ihan samankokoisen kuvan ja tekstiä ihan yhtä monta riviä, siis kuvien kanssa samoihin soluihin. tulos on siisti. Jos laittaa vaikka nelikentän, eli tekstit toisiin soluihin, siinäkin tekstiä pitää olla aivan yhtä monta riviä kummankin kuvan alla. Muuten tekstit alkavat eri paikoista, ei sekään siistiä ole.

Jos laittaa 2x1-kuvat vierekkäin ja tekstiä alle koko leveydeltä, se on melko siistiä. On kuitenkin ikiaikainen ongelma saada kuvia vierekkäin - siihen taulukko on ihan hyvä ratkaisu.

Vierekkäisillä kuvilla voi näyttää muutosta - dynamiikkaa. Esimerkiksi näytin värjättyjä tai ehostettuja vanhoja valokuvia. Muutakin voi kuvitella. Tekstejä voi näyttää kahtena palstana, jolloin voi vertailla. Voi kuvittaa ja kirjoittaa selostukset...

Nykyään mielestäni Bloggerin editori on kestävä ja luotettava. Kuvia voi esimerkiksi lisätä myös copypastaamalla. Entisessä sillä lailla lisätyt kuvat saattoivat yhtäkkiä hävitä.

Kuvia ja videoita voi sijoittaa ihan niitä varten tehdyillä työkaluikoneilla. 

On yhä puutteita, mutta mistään en löydä osoitetta, jolla voisi pyytää parannusta. Vanhojen juttujen editointi on mielestäni vaivalloista, mikä voi johtua blogimallistakin.

On olemassa verkossa toimivia HTML-editoreita, joissa on taulukkotoiminto. Niillä voi tehdä hyviä taulukoita ja copypastata sitten koko HTML-koodin Bloggeriin HTML-näkymään. Tulos on ihan hyvä.

Jos haluaa opetella koodausta, nuo editorit ovat käteviä. Näkee heti, mitä tapahtuu ja voi toimittaa kumminkin päin.

Taulukoilla voi vaikka tehdä kahden tai kolmen rivin palstoja ihan helposti tai laittaa kuvia rinnakkain. Väliin ei tarvitse jättää edes taulukon solujen välisiä viivoja. Sen verran kuitenkin koodaamisesta tiedän, että jos laittaa viivan (border) arvoksi 0 HTML-puolella, viivaa ei näy rumentamassa.


Tuon tyyppinen taulukko tulee Bloggerin editoriin, kun copypastaa oikealla näkyvän koodin editorin HTML-puolelle. Sitten vain napsautat kirjoitustilan päälle ja alat täyttää taulukkoa. Taulukko mukautuu sisällön mukaan niin, että tulos näyttää ihan hyvältä.

Siirrä vain pelkkä taulukkoruudukko Bloggerin editoriin copypastaamalla sen HTML-koodi. Taulukon sisällön voit sitten täyttää itse Bloggerin editorissa. Taulukon koko mukautuu sitten sisällön mukaa, ser on niin fiksusti laadittu.

Voi laittaa ihan siististi vaikka kuvia rinnakkain tuolla taulukkotoiminnolla, samaa jota käytin kotitekoisesti, kun kokeilin kuvien laittamista rinnakkain täällä. Olihan sekin melko helppoa mielestäni, taulukko sielläkin oli takana.

Copypastasin tämän artikkelin HTML-koodin verkon editoriin. Samaan aikaan näkyville tuli itse juttu kirjoitusnäkymässä. Jos opettelisi koodausta, editori olisi kätevä apu.