31.7.16

Ristikot


Täällä on uudenlainen lähtökohta suomalaiseen kulttuuriin.

Apu-lehdessä on suuri määrä mukavia kuvaristikoita, joita voi ratkoa suoraan selaimessa. Vanhemmissa on myös tarkistus. Hyvä resurssi. Ristikkoja voi tehdä myös yhteistyössä ja netin apuvälineitä voi käyttää.

Ristikkolinkkejä/skuuppeja

Aikaisempi juttuni ristikoista, jonka vedän tähän:

Täältä voi hakea erilaisia ristikoita hakukoneella. Laita ensimmäiseen hakuruutuun Lasten ristikot ja kahteen alimmaiseen "Kaikki", niin löydät helppoja ristikoita. Täällä on lisää ristikkoinfoaTässä osoitteessa on lasten ja aikuisten kuvaristikoita Kirppu-lehdestä. Ristikkomaailman kryptoRistikkomaailman ristikko (muutama ilmainen, valikoista). Ristikkonäyttelyt-sivulla on muutamia. SydänristikkoIltalehden nettiristikko.

Apuristikot on laaja varasto entisiäkin, kaikki voi ratkaista verkossa. On jaoteltu vaikeusasteittain. Tehtävät, ristikot, Apu

Älypäällä on myös sanaristikoita.

Jos haluat löytää oikein helppoja ristikoita, mene Papunettiin.

Lasten ristikoita, Kirppu

Sanaristikot.net, vaihtuvia ja laaja arkisto

Omakotilehden ristikko

Javapelit, sanaristikoita ei kuva

Tehtävät 1-7/7
1.lasten ristikkohelppo/kesk.Metro 0414/10
2.lasten ristikkohelppo/kesk.Musta Pelikaani 3/03 s. 9
3.lasten ristikkohelppo/kesk.Lemmikki 6/03
4.lasten ristikkohelppo/kesk.Paksu Pelikaani 1/03 s. 17
5.lasten ristikkohelppo/kesk.Lemmikki 4/03
6.lasten ristikkohelppo/kesk.Paksu Pelikaani 6/02 s. 17
7.lasten ristikkohelppo/kesk.Musta Pelikaani 7/02 s. 21

Ristikkorenki on oivallinen ja ilmainen apuväline, jolla voi saada vaillinaisia sanoja täysiksi. Tässä on erillinen artikkelini ristikkorengistä ja helpoista ristikoista. Ristikkosanat on ristikkoja varten tehty sanakirja, jota voi käyttää muuhunkin. Ristisanakirja on vielä yksi apu. Ratkojat on käsittääkseni kolmas ristikkosanakirja. SuomiSanakirjassa on ristikon ratkaisija, joka saattaa olla sama kuin jokin edellisistä ristikkosanakirjoista. Täällä on yksityishenkilön Ristikkoapu.

Nykyään on olemassa myös Kielitoimiston sanakirja. Sitä voi myös käyttää ristikkosanakirjana, katso ohjeista. Laita puuttuvien kirjainten kohdalle kysymysmerkki ? kuhunkin kohtaan.

Täällä on synonyymisanakirja, täällä toinen. Se saattaa olla avuksi.

Apuvälineet kannattaa pitää selaimen toisissa välilehdissä, joissa niillä voi testata. Voi myös testata oikeinkirjoitusta esim. Googlen työkalupalkin ABC -tarkistimella, joka toimii ainakin jälkimmäisessä, FinnHun -synonyymisanakirjassa, jossa vaatimattomasta ulkomuodosta huolimatta on hienouksia, mm. englannin sanakirja.

Sanaristikoita voi laatia itsekin tietokoneen avulla, esim. Hot Potatoes- työkalun avulla, netissä on muitakin ristikon laadinta -palveluja.

Ristikkorenki ja ristikot, toinen artikkelini

Kolmas artikkelini ristikoista

Sanaristikkojen laatimisvälineitä, oma artikkeli

SuomiSanakirja on monipuolinen fuusaus/mashup -sanakirja.

SuomiSanakirjassa on osasto Ristikot, jossa saattaa olla samoja kuin jotkut muut tällä sivulla.

Tuolla on ainakin linkkejä.
Ristikkoarkisto
Metro
Ristikkonäyttely

Paperille tulostettavia:

Raijan ristikot

Ei kommentteja: