19.6.16

SanaristikotTäällä on uudenlainen lähtökohta suomalaiseen kulttuuriin.

Ristikkolinkkejä

Sanaristikkojen avulla kielen opiskelu voi olla mukavaa ja hyödyllistä samalla kertaa. Itse olen opiskellut englantia ja ruotsia lasten sanaristikoiden avulla.

Täällä on uusi artikkeli ristikkosanakirjoista, jossa mm. kerrotaan kuinka Kielitoimiston sanakirjaa voi käyttää apuna, kun kirjoittaa ?-merkin puuttuvien kirjainten kohdalle.

Etsin sinulle helpohkoja netissä täytettäviä sanaristikkoja. Voit täyttää niitä vaikkapa jonkun kanssa yhdessä. Etsi synonyymisanastosta apua, kysy ja kokeile. Laaja resurssi, apuristikot oli osoitteena kateissa, muutama muukin uusi ristikko löytyi. Tällainen ristikkoja kokoava sivu on näköjään tarpeen, koska latauksia on niin paljon.

Monet nettiristikot on tehty niin helpoiksi, että jokaisen sanan voi tarkistaa heti. Epistä, saattaa oikea ristikonratkaisija ajatella. Juuri se pähkäilemisen hauskuus jää pois.

Sanoja voi kuitenkin hakea ja kokeilla, se on oppimista. Sellainen joka ei ole kovin tottunut täyttämään ristikoita pääsee alkuun. Jos ristikkosivulla saa sellaisen klikattavan sanan tai merkin, joka avaa Highlight to Search-hakuruudun, siitä voi kontekstityökaluilla löytää ja kokeilla sanoja. Se voi kuitenkin olla vaikeaa, koska ristikkosivuja ei yleensä ole tehty html-tekniikalla, joka on edellytyksenä kontekstityökalujen käytölle. SearchBar ehkä aukaisee sopivan hakuruudun, mutta on olemassa Chromen muistilappuja, joissa sanoja voi testata ja kutsua apuvälineitä. Täällä ristikkoarkistossa olevista ristikoista saa kyllä hakuruudun auki.

Nämä ristikot on otsikoitu helpot/keskivaikeat. Täällä on keskivaikeita kuvaristikoita. Täältä voi hakea erilaisia ristikoita hakukoneella. Laita ensimmäiseen hakuruutuun Lasten ristikot ja kahteen alimmaiseen "Kaikki", niin löydät helppoja ristikoita. Täällä on lisää ristikkoinfoa. Tässä osoitteessa on lasten ja aikuisten kuvaristikoita Kirppu-lehdestä.

Sydänristikko. Iltalehden nettiristikko.

Apuristikot on laaja varasto entisiäkin, kaikki voi ratkaista verkossa. On jaoteltu vaikeusasteittain. Tehtävät, ristikot, Apu

Älypäällä on myös sanaristikoita.

Jos haluat löytää oikein helppoja ristikoita, mene Papunettiin.

Lasten ristikoita, Kirppu

Sanaristikot.net, vaihtuvia ja laaja arkisto

Omakotilehden ristikko

Javapelit, sanaristikoita ei kuva

Tehtävät 1-7/7
1.lasten ristikkohelppo/kesk.Metro 0414/10
2.lasten ristikkohelppo/kesk.Musta Pelikaani 3/03 s. 9
3.lasten ristikkohelppo/kesk.Lemmikki 6/03
4.lasten ristikkohelppo/kesk.Paksu Pelikaani 1/03 s. 17
5.lasten ristikkohelppo/kesk.Lemmikki 4/03
6.lasten ristikkohelppo/kesk.Paksu Pelikaani 6/02 s. 17
7.lasten ristikkohelppo/kesk.Musta Pelikaani 7/02 s. 21

Ristikkorenki on oivallinen ja ilmainen apuväline, jolla voi saada vaillinaisia sanoja täysiksi. Tässä on erillinen artikkelini ristikkorengistä ja helpoista ristikoista. Ristikkosanat on ristikkoja varten tehty sanakirja, jota voi käyttää muuhunkin. Ristisanakirja on vielä yksi apu. Ratkojat on käsittääkseni kolmas ristikkosanakirja. SuomiSanakirjassa on ristikon ratkaisija, joka saattaa olla sama kuin jokin edellisistä ristikkosanakirjoista. Täällä on yksityishenkilön Ristikkoapu.

Täällä on synonyymisanakirja, täällä toinen. Se saattaa olla avuksi. Myös Kielitoimiston sanakirjaa voi käyttää ristikkosanakirjana. Laita puuttuvien kirjainten kohdalle ?-merkki. Täällä on vastaava, joka hakee Wiktionaryn sanoista.

Sanaristikoita voi laatia itsekin tietokoneen avulla, esim. Hot Potatoes- työkalun avulla, netissä on muitakin ristikon laadintapalveluja täällä.

Ristikkorenki ja ristikot, toinen artikkelini

Kolmas artikkelini ristikoista

Sanaristikkojen laatimisvälineitä, oma artikkeli

SuomiSanakirja on monipuolinen fuusaus/mashup -sanakirja.

SuomiSanakirjassa on osasto Ristikot, jossa saattaa olla samoja kuin jotkut muut tällä sivulla.
Tuolla on ainakin linkkejä.
Ristikkoarkisto
Linkit ainakin toimivat, luultavasti ristikot esiintyvät muissakin listoissa.

Ei kommentteja: