26.3.15

SanaristikotTäällä on uudenlainen lähtökohta suomalaiseen kulttuuriin.

Ristikkolinkkejä

Sanaristikkojen avulla kielen opiskelu voi olla mukavaa ja hyödyllistä samalla kertaa. Itse olen opiskellut englantia ja ruotsia lasten sanaristikoiden avulla.

Etsin sinulle helpohkoja netissä täytettäviä sanaristikkoja. Voit täyttää niitä vaikkapa jonkun kanssa yhdessä. Etsi synonyymisanastosta apua, kysy ja kokeile. Laaja resurssi, apuristikot oli osoitteena kateissa, muutama muukin uusi ristikko löytyi. Tällainen ristikkoja kokoava sivu on näköjään tarpeen, koska latauksia on niin paljon.

Jos haluat kokeilla, ota esille täältä verkossa toimiva kirjoituslehtiö, johon voit kokeilla sanaristikon sanoja, miten ne kirjoitetaan jne. Lehtiöstä voi myös googlata näitä sanoja hiiren oikealla painikkeella. Oikeinkirjoituksen tarkistajakin saattaa auttaa. Nuo apuvälineet voi saada "kellumaan" ristikon päälle. Täällä on ohje siihen etteivät ne painu alle vaan pysyvät ristikonkin päällä. Myös kätevän Ristikkorengin saat käyttöösi ponnahdusikkunaksi ristikon päälle tästä. Ristikkosanat-nimisen apuvälineen täältä.

Nämä ristikot on otsikoitu helpot/keskivaikeat. Täällä on keskivaikeita kuvaristikoita. Täältä voi hakea erilaisia ristikoita hakukoneella. Laita ensimmäiseen hakuruutuun Lasten ristikot ja kahteen alimmaiseen "Kaikki", niin löydät helppoja ristikoita. Täällä on lisää ristikkoinfoa. Tässä osoitteessa on lasten ja aikuisten kuvaristikoita Kirppu-lehdestä. Täällä on muutama krypto ja sanaristikko. Ristikkomaailman krypto. Ristikkomaailman ristikko (muutama ilmainen, valikoista). Ristikkonäyttelyt-sivulla on muutamia. Sydänristikko. Iltalehden nettiristikko.

Apuristikot on laaja varasto entisiäkin, kaikki voi ratkaista verkossa. On jaoteltu vaikeusasteittain. Tehtävät, ristikot, Apu

Älypäällä on myös sanaristikoita.

Jos haluat löytää oikein helppoja ristikoita, mene Papunettiin.

Lasten ristikoita, Kirppu

Sanaristikot.net, vaihtuvia ja laaja arkisto

Omakotilehden ristikko

Javapelit, sanaristikoita ei kuva

Tehtävät 1-7/7
1.lasten ristikkohelppo/kesk.Metro 0414/10
2.lasten ristikkohelppo/kesk.Musta Pelikaani 3/03 s. 9
3.lasten ristikkohelppo/kesk.Lemmikki 6/03
4.lasten ristikkohelppo/kesk.Paksu Pelikaani 1/03 s. 17
5.lasten ristikkohelppo/kesk.Lemmikki 4/03
6.lasten ristikkohelppo/kesk.Paksu Pelikaani 6/02 s. 17
7.lasten ristikkohelppo/kesk.Musta Pelikaani 7/02 s. 21

Ristikkorenki on oivallinen ja ilmainen apuväline, jolla voi saada vaillinaisia sanoja täysiksi. Tässä on erillinen artikkelini ristikkorengistä ja helpoista ristikoista. Ristikkosanat on ristikkoja varten tehty sanakirja, jota voi käyttää muuhunkin. Ristisanakirja on vielä yksi apu. Ratkojat on käsittääkseni kolmas ristikkosanakirja. SuomiSanakirjassa on ristikon ratkaisija, joka saattaa olla sama kuin jokin edellisistä ristikkosanakirjoista. Täällä on yksityishenkilön Ristikkoapu.

Täällä on synonyymisanakirja, täällä toinen. Se saattaa olla avuksi.

Apuvälineet kannattaa pitää selaimen toisissa välilehdissä, joissa niillä voi testata. Voi myös testata oikeinkirjoitusta esim. Googlen työkalupalkin ABC -tarkistimella, joka toimii ainakin jälkimmäisessä, FinnHun -synonyymisanakirjassa, jossa vaatimattomasta ulkomuodosta huolimatta on hienouksia, mm. englannin sanakirja.

Sanaristikoita voi laatia itsekin tietokoneen avulla, esim. Hot Potatoes- työkalun avulla, netissä on muitakin ristikon laadinta -palveluja.

Ristikkorenki ja ristikot, toinen artikkelini

Kolmas artikkelini ristikoista

Sanaristikkojen laatimisvälineitä, oma artikkeli

SuomiSanakirja on monipuolinen fuusaus/mashup -sanakirja.

SuomiSanakirjassa on osasto Ristikot, jossa saattaa olla samoja kuin jotkut muut tällä sivulla.

Tuolla on ainakin linkkejä.
Ristikkoarkisto
Linkit ainakin toimivat, luultavasti ristikot esiintyvät muissakin listoissa.

Ei kommentteja: